Yrkesutbildningar

Saknar du någon utbildning i listan nedan? Maila webmaster@samssverige.se så kompletterar vi.

Är du intresserad av kortare seminarier och kurser? Kolla kalendariet!

Program inom universitet och högskola

KTH har ett tvåårigt magisterprogram Work environment engineering, WEE som utbildar arbetsmiljöingenjörer. Utbildningen är två-årig men det är möjligt att korta ner utbildningen och bara gå ett år. Utbildningen ges på engelska.

KTH har också ett magisterprogram med inriktning på ergonomi Human Factors and Ergonomics, som delvis är integrerat med WEE-programmet.

Umeå Universitet har ett ettårigt magisterprogram i arbetsliv och hälsa. Inom detta program finns det fyra inriktningar; bland annat arbetsmiljöteknik och ergonomi.

Mer information om utbildningarna finns på Sveriges företagshälsors webbplats.

Fristående kurser

Håll utkik på kurserna inom KTHs program Work environment engineering, WEE. Tanken är att de ska kunna läsas som fristående kurser, dvs. utan att man behöver gå hela programmet.

Fristående kurser publiceras löpande på webbplatsen fhvforskning.se och på fhvmetodik.se

Arbetsmiljöutbildningar inom YH-utbildning

Vid Folkuniversitetet i Göteborg drivs en tvåårig teknisk arbetsmiljöutbildning på distans. Behörighetskravet för denna utbildning är gymnasieexamen med godkänt betyg i bland annat matematik B och naturkunskap eller kemi och biologi samt två års arbetslivserfarenhet.

Detta innehåll kräver att du är medlem. Om du är en existerande medlem, logga in. Nya medlemmar kan registrera sig nedan. Användarnamnet kan inte innehålla icke-alfanumeriska tecken och måste ha minst 4 tecken. Använd gärna bindestreck, punkt eller understreck.

Inloggning för befintliga användare
   
Ny användarregistrering
*Obligatoriskt fält